خوردن غذای چرب چند روز قبل از جراحی روی حافظه فرد تأثیر میگذارد_دانشجو
[ad_1]
به گزارش دانشجو
محققان در یک مطالعه تازه دریافتند که خوردن غذای چرب در روزهای قبل از عمل جراحی میتواند علتمشکلاتی در کارکرد حافظه شود و فرایندهای التهابی مرتبط با زوال شناختی را تشدید کند. این چنین این کار میتواند تبدیل افزایش خطر زوال عقل گردد. از سویی به حرف های محققان، مصرف یک ماه مکمل اسیدچرب DHA امگا ۳ میتواند التهاب بعد از جراحی را افت داده و از مشکلات حافظه جلوگیری کند.
بر پایه مقاله انتشار شده در Brain, Behavior, and Immunity، در مطالعه تازه محققان دانشگاه ایالتی اوهایو آمریکا، موشهایی که فقط سه روز قبل از جراحی غذاهای چرب خورده بودند، تا دو هفته نشانههایی از افتحافظه را نشان دادند. این چنین این نشانهها، با یک التهاب شدید در مغز همراه می بود که به زمان سه هفته ادامه داشت.
تأثیر خوردن غذای چرب بر حافظه بیماران
اگر تابهحال تحت عمل جراحی قرار گرفتهاید، به گمان زیادً به یاد میآورید که هنگامی تاثییر داروی بیهوشی از بین میرود، حس گیجی میکنید. این حس به مرور محو میشود، اما در برخی افراد این حس امکان پذیر هفتهها یا ماهها طول بکشد.
از سویی، رژیم غذایی پرچرب خود به تنهایی امکان پذیر در مغز مقداری التهاب تشکیل کند؛ به همین علت هنگامی این دو عامل یعنی غذای پرچرب و بیهوشی در عمل جراحی به فاصله اندکی کنار هم قرار بگیرند، یک عکس العمل همافزایی تشکیل میشود که امکان پذیر روی حافظه طویل مدت نیز تأثیر بگذارد.
محققان برای آزمایش این فرضیه، به چند موش غذاهای پرچرب دادند، سپس این موشها را بیهوش کردند. محققان مشاهده کردند که خوردن غذای چرب بهخودیخود روی کارکرد حافظه تأثیر میگذارد، اما از سویی بیهوشی نیز این تأثیرات را طویلتر میکند. مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا اشکار شود این اثرات شناختی دقیقاً چه مقدار طول میکشد و مسکنهای بعد از عمل جراحی همانند مورفین چطور این اثرات را طویل میکنند.
از طرف دیگر، محققان دریافتند که مصرف یک ماه مکمل اسیدچرب DHA امگا ۳ عکس العمل التهابی بعد از جراحی را افت داده و از مشکلات حافظه جلوگیری میکند.
دسته یندی مطالب
[ad_2]
منبع